Hosting

Hodet i skyen og føttene på bakken

Det er mange fordeler med å legge dine data og dine applikasjoner i skyen. 4human ITs skytjenester driftes fra et av våre datasentre  - 
og de er i Norge. Så selv om du er i skyen er ikke dine verdifulle data ute og svever i internasjonalt farvann. 

I 4human ITs ikke så skyfrie himmel er det mange rom, og du kan velge om du vil la dine data bo i gymsalen eller i en suite eller noe midt imellom. Og finner du ikke noe som passer, kan du faktisk ta med ditt eget rom!

Virtuell Server
Dette er «gymsalen». Du deler en maskin med andre, men får ditt eget private avlukke i form en virtuell server. Alle dine behov for «privatliv» - i denne sammenheng sikkerhet - er i varetatt. Hvis avlukket blir for trangt bygger vi det ut. Det fikser vi.
Dedikert server
Her får du din egen «suite». Leier du deg inn på en dedikert server i et av våre norske datasentre, blir denne maskinen ditt hjem i skyen. Du får full tilgang til et rom som kun er ditt, og du kan velge mellom en rekke ulike størrelser og innredninger. Men: Du trenger ikke å bygge hotellet! Og du trenger ikke å tenke på rengjøring, vedlikehold og drift. Det fikser vi.
Housing
I 4human ITs ikke så skyfrie himmel er det mange rom, og finner du ikke et som passer kan du ta med ditt eget. Sett din egen server i et av våre datasentre, så blir den passet på og holdt ren og pen. Det fikser vi. PS. Ingen house parties
Veeam Backup
«OK, men hva om det brenner da?», spør du kanskje nå. Eller «hva om det blir jordskjelv, oversvømmelse eller noen slemme hackere sniker seg inn og ødelegger dataene våre?» Vi fikser det også vi. Våre Veeam-sertifiserte konsulenter setter opp og overvåker din backup ved hjelp av Veeam sitt avanserte backupverktøy. Systemet er fleksibelt og tilbyr skreddersydde løsninger på servere og klienter basert på dine krav og behov.
Overvåkning
«Hva om strømmen går, jeg mister nøkkelen eller det blir så mye trafikk inn og ut av suiten min at alt bryter sammen?», spør du kanskje også. Godt spurt. Vi har en skikkelig bra gjeng med vaktmestre, og de er alle digitale. Avanserte overvåkningssystemer fra anerkjente leverandører sørger for tilgjengelighet i første klasse og proaktiv drift. Systemene varsler ved enhver feilsituasjon og våre konsulenter er tilgjengelige 24/7. Så ikke vær redd. Det fikser vi.
Katastrofeberedskap
Men ok, vi vet alle at vi ikke kan sikre oss mot alt som kan skje. Hvis uhellet tross alt skulle være ute og vi går fra himmel til helvete med et smell skal vi få deg tilbake til himmelen igjen på maksimalt 24 timer. Sammen med deg lager vi en plan for det verste som kan skje. Våre konsulenter vet alt om katastrofeberedskap. Så det fikser vi.
Oppetidsgaranti
4human ITs hotell i den ikke så skyfrie himmelen er alltid åpent, 24 timer i døgnet, 365 dager i året, med mulig unntak for noen timer i året hvor vi må holde stengt for oppgraderinger og vedlikehold. Vi garanterer 98,5% oppetid på alle våre tjenester. I tillegg tilbyr vi ulike nivåer med inntil 99,5% oppetidsgaranti. Det siste tilsvarer at det maksimalt er ¾ døgn nedetid i løpet av et helt år. Og skulle det være noe mer, er det bare å ringe – 100% av året. Så fikser vi det.
Sikkerhet
Du får selvsagt egne nøkler til rommet ditt, men nøkler kan stjeles og kopieres. Vil du være på den sikre siden skaffer vi deg en DUO tofaktorløsning for sikker pålogging til dine tjenester. Det betyr at når du har stukket nøkkelen i låsen får du en tekstmelding med en kode som du må bekrefte for å bevise at det virkelig er deg. I den digitale storbyen er det mye fint, men dessverre mange ulumskheter også. Vi desinfiserer rommet ditt og bruker hypermoderne teknologi fra blant andre Palo Alto og AD Endpoint for å beskytte mot uønskede inntrengere i form av virus eller skadelig programvare. Alt det der – det fikser vi.
Brannmur / VPN
Som en siste sikkerhetsforanstaltning kan vi bygge en brannmur rundt rommet ditt. Vi leverer fysiske brannmurer både hos deg og i våre egne datasentre. Brannvegg velges ut ifra sikkerhetsbehov, og vi tilbyr avanserte løsninger med beskyttelse mot antivirus og usikre nettsider. Vi kan også bygge inn en hemmelig dør i brannmuren som muliggjør en dedikert og kryptert tilkobling for enklere og sikrere tilgang til dine data. Det fikser vi.

Verdens vakreste datasenter?

Vårt datasenter ligger under Jostedalsbreen, i Luster i Sogn. Om ikke datasentralen er verden vakreste, ligger den i alle fall i et at verdens mest naturskjønne områder. I denne regionen, i nærheten av isbreer, fjell og fjorder, produseres mye vannkraft og derfor har regionen et stort overskudd av grønn vannkraft. Dette, sammen med sine «state-of-art» kjøleløsninger, gjør BlueFjords til et av verdens mest energieffektive datasentre.

Kortreist strøm

Plassering av datasenteret nær vannkraftkilden gir kraftig reduserte strømkostnader, fordi man slipper å betale for transport i nettet.

Kald luft til kjøling

Jostedalsbreen ligger i enden av Jostedalen og sikrer stabil og kjølig luft som brukes for kjøling i datasenteret. Disse naturgitte forutsetningene fører til rimeligere kjøling enn andre steder i Norge.

Redundant fiber

Det ligger redundant fiber fram til BlueFjords datasenter med separate føringsveier like til sentralnode i Oslo

Datahallen

Selve datahallen er bygget med iFortress rom i rom modul løsninger. Strukturell og fysisk sikkerhet er ivaretatt på en optimal måte. Hallen er vanntett, gasstett, brannsikker, strålingsikker mm. for å sikre stabile og trygge driftsforhold.

Sikkerhet

Datasenteret har fysisk adgangskontroll og sikring i hele senteret med overvåkning og etablert følgetjeneste.

Sertifiseringer

  • ISO 9001 (Quality Management Systems)
  • ISO 27001 (Information Security Systems)